Results 1 to 9 of 9

Thread: TSSM ? starting problem

  1. #1
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    8
    Total Downloaded
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    TSSM ? starting problem

    Hi Guys I have a 2004 uk spec sportster 1200 c. I think I may have screwed the immobiliser system in that when ignition switch is turned to ACC position lights illuminate {weak} turn switch to IGN and every thing is dead. system has TSSM but no siren fitted. Battery is connected to C Tek monitor, previously bike has started but starter motor sounds barely able to turn motor .
    Any thoughts/advice much appreciated .

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    1,430
    Total Downloaded
    108.21 MB
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem

    Sounds like yer batterys fubard.

    HE WHO HINGETH ABOOT, GETTETH HEEHAW.

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  3. #3
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    1,979
    Total Downloaded
    21.02 MB
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem

    Before you stump up for a battery, give the battery connections, terminals & leads, especially the main earth on both ends of the cables a damn good clean. HTH.

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  4. #4
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    8
    Total Downloaded
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem

    Many thanks for all responses, will check earths etc tomorrow.

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  5. #5
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    1,676
    Total Downloaded
    49.01 MB
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem

    Put a meter across the terminals before anything else ...

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1,434
    Total Downloaded
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem

    yeah you need a volt meter and test the voltage at the battery, should show 12.7v

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  7. #7
    Join Date
    Dec 2018
    Posts
    8
    Total Downloaded
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem update

    Thanks for responses, checked battery volts after all night charge 14.3 v switch on ignition and check 11.3 v spent ages removing and filing earth terminals,
    Good news the old girl fired up.so hopefully happy days

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  8. #8
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    914
    Total Downloaded
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem update

    mines a 2005 1200 and ys, new battery and all else in good nick, starter only just turn her over when cold. i usually turn her over with the choke in which seems to help with the initial 1st turn over. Then pull out choke as she turns. But thats maybe jus me an mine
    OMG it started !!!!!

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    109
    Total Downloaded
    96.58 MB
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: TSSM ? starting problem update

    Quote Originally Posted by howo View Post
    mines a 2005 1200 and ys, new battery and all else in good nick, starter only just turn her over when cold
    mine was doing the same, the battery - terminal had come loose and was shorting, damn nearly melted it,,,,,,,,,,,,,,,
    If speed kills,,,,,,,,,,,,,,,, buy a 2CV and live for ever

    Join the Harley-Davidson Riders Club Great Britain

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •